Zabava u Nižnjem Novgorodu

Uskrsnji-pilici12  8120216  Niznij Novgorod

 

 

 

 

Ove srede 21.juna  sa početkom u 17h priredjujemo za Vas specijalnu rusku zabavu. Vodimo Vas na dvoipočasovno putovanje u Nižnji Novgorod. To je peti po veličini grad u Rusiji. Nekada se zvao Gorki po čuvenom ruskom piscu Maksimu Gorkom. Bio je centar slavnih ruskih srednjovekovnih vladara.Tu se čuva najstarija do danas sačuvana knjiga na ruskom jeziku „Ostromirovo jevandjelje“ koje je napisano 1056/57.

Na osnovu bogate tradicije i rane hrišćanske religije Nižnji Novgorod nam je dao inspiraciju za brojne zanimljive radionice kroz koje ćemo Vam približiti i ovaj deo Rusije.bb109

Upoznaćemo Vas sa šaljivim porukama pisanim na brezovoj kori tzv. gramotu, gde će deca sama pokušati da evociraju drevna vremena uz pomoć specijalnog papira i boja. S obzirom na to da je Nižnji Novogorod nastao na tlu bogatom specijalnom vodootpornom glinom, sprovešćemo Vaše mališane u čudesni svet ruske srednjovekovne grnčarije, neobičnih pečata i otisaka.S obzirom na bogatu kulinarsku tradiciju pravićemo ptice od testa, čuveno tradicionalno pecivo poznato pod nazivom „žavoronki“, koje će biti i posluženo u toku zabave.

foto biljkaDočaraćemo duh vremena crtajući peščane slike po uzoru na poznate freske čuvenog srednjovekovnog slikara Teofana Greka. Kroz radionice upoznaćemo razno lekovito i dekorativno bilje i cveće koje je tipično za Novgorodsku Rusiju ali se može pronaći i u našim krajevima.

Zabava je namenjena  deci od 3 do 10 godina. Radionice su prilagodjene uzrastu. Dragi roditelji,  nudimo Vam idealno i sigurno rešenje za zabavu Vaših mališana i mogućnost da to vreme pametno iskoristite samo za Vas pošto je žurka isključivo za decu bez  prisustva roditelja.

 

Cena ulaznice je 1200 dinara po detetu, za dva i po sata kreativnih aktivnosti. Prijave na telefon : 061/3599035 ili mail : sandbgrad@gmail.com