MEXICO PARTY – U potrazi za „drvetom nade“

59d6ab8e957db9ad13b8ee5c2222a23e Mexico beach writingU petak 09.06. sa početkom od 18h do 20.30h pripremamo za Vas još jednu u nizu tzv.pidzama žurki. (Pidžame nisu potrebne, ovaj naziv je upotrebljen zbog popodnevnog termina kada je uglavnom vreme za pidžame i odmor od dnevnih aktivnosti).Žurka je namenjena deci  uzrasta od 3 do 10 godina, radionice se izvode na ruskom i srpskom jeziku. Žurka je namenjena isključivo deci bez prisutva roditelja. Roditeljima koji dovedu svoje mališane na žurku „poklanjamo“ dva i po sata slobodnog vremena da uživaju po sopstvenom izboru, dok  im deca na sigurnom uživaju u zabavi.

Druga stanica na zAnimljivom peščanom putovanju ovog leta je egzotični Mexico. Uz pomoć mašte, kreativnosti, muzike i igre vodimo vas u daleke predele kaktusa, sombrera i ponča. Raznobojnim peskom pokušaćemo da dočaramo meksičku zemlju i kulturu koja je nastala na temeljima vulkana i nemirnih mora i okeana.

S obzirom da iz Meksika potiče čoklolada i čili kao i druga egzotična začinjena hrana, mališani će imati priliku da se oprobaju u našoj kreativnoj kuhinji pripremajući autentična jela koja će na kraju žurke biti poslužena.

Naučćemo po nešto o toreadorima i matadorima, o tropskim šumama i pustinjama.

Lajt motiv Meksičke žurke je Frida Khalo, najpoznatija  meksička slikarka.  Kalo je bila zapažena po svojoj nekonvencionalnoj pojavi, uključujući jako naglašene obrve i tanke brčiće koje nije uklanjala. Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je obogaljena Kalo je odustala od medicinske karijere i okrenula se slikarstvu. Slikajući sopstvena iskustva, njeni radovi su često bili šokantni u prikazima bola i teškog života žena. Čak pedeset pet od njenih sto četrdeset tri slike su autoportreti koji sadrže lični simbolizam dopunjen grafičim anatomskim referencama. Bila je pod uticajem autohtone meksičke kulture, čije je viđenje slikala jakim bojama, mešavinom realizma i simbolizma.

Frida_Kahlo_self_portraitInspiracija za naziv žurke je upravo naziv jednog njenog umetničkog dela, a mališanima ćemo predstaviti njeno najpoznatije i najreprezenativnije delo „Autoportret sa ogrlicom od trnja“. Mališani će moći da nauče puno stvari o tehici slikanja autoprtreta gde će imati priliku da naprave svoje autoportrete u različitim tehnikama na papiru ili u pesku.

Cena ulaznice je 1200 dinara po detetu, za dva i po sata kreativnih aktivnosti. Prijave na telefon : 061/3599035 ili mail : sandbgrad@gmail.com