Fiesta – Malaga kolevka kubizma

guernica3 pablo-picasso 492cde9177cdbc3335ff49546e8a8b79IMG_8919Poslednje srede u mesecu Vas vodimo na obale Španije u predivan mediteranski grad Malagu. Žurka počinje u 17h i traje do 19.30h. Namenjena je deci od 3 do 10 godina. Radionice su prilagodjene uzrastu. Dragi roditelji,  nudimo Vam idealno i sigurno rešenje za zabavu Vaših mališana i mogućnost da to vreme pametno iskoristite sam za Vas pošto je žurka samo za decu bez prisustva roditelja.

Grad Malaga je  centar  gusto naseljene provincije sa istim imenom i po veličini je drugi grad pokrajine Andaluzije, sa sopstvenim aerodromom i nekoliko mesta od istorijskog interesa.

To je  grad pozivine energije na obali Mediterana, grad nasmejanih i ljubaznih ljudi, rodno mesto Pabla Pikasa i Antonija Banderasa. Na najvećem gradskom trgu Plaza de la Merced, na samom uglu u kući sa brojem 15 nalazi se rodna kuća Pabla Pikasa  Upravo nam je Papblo Pikaso sa svojim neprocenjivim umetničkim delom bio izvor inspiracije za ovu žurku.

Deca će moći da kroz igru nauče o kubizmu kao slikarskom pravcu. Da izraze svoje emocije kroz slike u pesku i pretoče ih u najlepše apstrakne prizore. Da se upoznaju sa kubističkom arhitekturom i vajanjem kroz tehnike obardjivanja gline i upoznavanja sa različitim metalima i materijalima koji se koriste u primenjenoj umetnosti.

Pošto  Malaga predstavlja grad koji pored umetnosti asocira i na ukusni voćni sladoled, ovom prilikom Vaši mališani će imati mogućnost da se oprobaju i kao sladoledžije. Na početku žurke napravićemo sladoled sa mogućnošću izbora voćnog ukusa koji ćemo konzumirati na kraju žurke kada se smesa zamrzne.

Cena ulaznice je 1200 dinara po detetu, za dva i po sata kreativnih aktivnosti. Prijave na telefon : 061/3599035 ili mail : sandbgrad@gmail.com