Tematske žurke – Čudesne zemlje i gradovi

U petak 26.05. započinjemo ciklus tradicionalnih pidžama žurki koje će biti odličan uvod u  uzbudljivo leto koje je pred nama. Ove godine odabrali smo za Vaše mališane nove egzotične i inspirativne zemlje i gradove. Turneju pidžama žurki započinjemo putem u Indiju, zatim Vas vodimo u Mexico, Kopenhagen, Moskvu i Španiju. Žurke su zamišljene tako da svaka kao lajtmotiv ima za inspiraciju neku od poznatih ličnosti iz domena slikarstva, književnosti ili muzike. Datumi predvidjeni za žurke su sledeći:

  1. PETAK 26.05.  – Indija – Na ledjima indijskih slonova

  2. PETAK 9.06 – Mexico – U potrazi za “drvetom nade” (Frida Kalo)

  3. SUBOTA 17.06 – Kopenhagen – U mrežama vikinške kulture

  4. SREDA 21.06  – Moskva

  5. SUBOTA 24.06 – Španija/ Malaga kolevka kubizma

* ZADRŽAVAMO PRAVO NA MOGUĆE  PROMENE TERMINA

blue dec2016 230za vizitku kamile_MG_2019

 

 

 

 

 

NA LEDJIMA INDIJSKIH SLONOVA

Žurka počinje u 17h i traje do 19.30h za decu uzrasta od 3 do 10 godina, radionice se izvode na ruskom i srpskom jeziku. Dragi roditelji, dok Vaša deca budu uživala osvajajući Indiju, Vi možete to vreme iskoristiti za sebe uživajući na primer u šopingu, šetnji, romantičnoj večeri ili pozorišnoj predstavi.

Prva u nizu žurki nosi naziv “ Na ledjima indijskih slonova”. Indija je jedna od najinspirativnijih i najmisterioznijih zemalja

današnjice.Bogata kultura, istorijia i filozofija Indije su dovoljan razlog zašto želimo da Vas upoznamo upravo sa ovom zemljom kroz igrum kreativne radionice i radionice u pesku. Slikanje kanom i uljima, pravljenje ukrasa i nakita, ispijanje aromatičnih čajeva i zAnimljivo prepoznavanje začina samo su nagoveštaj fantaštične atmosfere koju Vam pripremamo za prvu pidžama žurku.

Kao izvor inspiracije poslužio nam je život i delo najpoznatijeg indijskog pesnika i filozofa Rabindraganta Tagore. Bio indijski književnik, dramaturg i filozof.

Napisao je više od 1000 poema, 24 drame, osam romana, viRabindranath-Tagore-3še od 2000 pesama, veliki broj eseja i druge proze. Njegova poezija se odlikuje jednostavnošću emocija, eseji jačinom misli, a romani društvenom svešću. 

Glavni cilj mu je bio povezivanje istoka i zapada. Sam je prevodio svoju lirsku poeziju na engleski jezik.

Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 1913. godine.

Bio je najmlađi sin hinduističkog filozofa i verskog mistika Devendranaha. Zadivljen prirodom i njenim detaljima, svoje prve pesme napisao je u svojoj osmoj godini. Do sedamnaeste godine života obrazovao se kod kuće, kada je na očevo insistiranje otišao u Englesku i da bi studirao prava. Studije u Engleskoj nije dovršio, već se vratio u Indiju i opredelio za književnost. Tokom boravka u Londonu objavio je svoje prve dve zbirke pesama – Večernje pesme i Jutarnje pesme. 

11april 052

Cena ulaznice je 1200 dinara po detetu, za dva i po sata kreativnih aktivnosti. Prijave na telefon : 061/3599035 ili mail : sandbgrad@gmail.com

S nestrpljenjem Vas izčekujemo da u veselim slonovskim krdima krenemo u susret nastupajućem letu!