Nova rodjendanska hit tema

indiKao što Vam je već poznato, u zAnima Centu organizujemo unikatne rodjendanske proslave za sve uzraste. Ono što ovaj tip rodjendana čini posebnim je sam pristup kreativoj zabavi. Deca i odrasli imaju jedinstvenu priliku da kroz igru nauče različite kreativne tehnike a kroz to da oplemene sebe, poboljšaju svoje kognitivne i motoričke sposonosti kao i da dodatno doprinesu svojoj emotivnoj i socijalnoj povezanosti i inteligenciji. Slavljenici mogu da biraju izmedju već gotovih tema (Drevni Egipat, Gusari, Dinosaurus Rex, Bubamarin svet…) ili tema koje pravimo po vašem scenariju.

Ovih dana posebno se izdvojila jedna tema koja je zaokupila  pažnju svih uzrasta. To je tema Drevni Indijanci. Deca posebo uživaju kada se na  početku rodjendana maskiraju crtajući po obrazima i rukama raznobojnim bojama najrazličitije simbole .

indijansblue iphone april2017 082Na taj način stiču mnoga znanja iz oblasti likovne kulture i istorije umernosti. Zatim prave šarene perjanice koje daju posebnu čar celom dogadjaju. Posebnu simboliku i mističnost daje trenutak kada Poglavica (neko od nas ko vodi rodjendan) okupi prisutne i očara ih mudrom Indijanskom pričom koja uvek donosi neku životno važnu poruku.

Ritualni Indijanski ples je vrhunac rodjendanske proslave. Slavljenik i svi prisutni, igrajući i pevajući uz zveku najrazličitijih muzičkih instrumenata, idući u krug oko vatre prizivaju razne stvari (kišu, sunce, sreću, tortu…). Magija je posebno u uspešnosti izvodjenja rituala.

U pesku se slikaju Inijanski totemi, simboli i obožavane životinje. Vešte ruke same uranjaju u mekani pesak, praveći najlepše crteže i oblike.

Kraj rodjendana je kvoceao i uvek rezervisan za tortu i posluženje, a naši Indijanci i to rade specijalnom tehnikom lova na slatkiše jedinstvenim kopljima kojima pokušavaju da ulove što više različitih ukusa.

Šarenilo boja, miris šume i zvuk indijanske flaute ispunjavaju prostor dajući svakoj rodjendanskoj proslavi posebnost urezujući se u sećanje svakog učesnika rodjendana poput brazda na licu drevnog Indijanca.